10 bin liraya sahte üniversite diploması

11 ilde düzenlenen operasyonda, para karşılığında sahte üniversite ve lise diploması gibi belgeler hazırlayan çete çökertildi. Çetenin, 2 bin 500 liraya özel güvenlik belgesi, 10 bin liraya ise üniversite diploması verdiği belirlendi.

GÜNCEL 29.03.2013, 17:23 01.04.2013, 17:29
10 bin liraya sahte üniversite diploması

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri, 7 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, Diyarbakır, Van, Mersin, Bursa, Elazığ, Bitlis, Hakkari, Ankara, Şanlıurfa ve İstanbul'da faaliyet gösteren bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda kendilerine başvuran kişilere sahte üniversite ve lise diploması, özel güvenlik sertifikası, çıraklık ve ustalık belgesi, öğrenci not durum belgesi, mesleki sertifika verdikleri öne sürülen 18 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, bu belgeleri yapmak için Antalya'da bir matbaa kurdukları iddia edildi. Zanlıların ev ve işyerleri ile matbaada yapılan aramada, çok sayıda sahte belge ele geçirildi.

Zanlılardan sahte belge alan kişilerin, kamu ve özel kurumlara bu belgelerle iş başvurusu yaptığı kaydedildi.

Örgütün özel güvenlik, çıraklık ve ustalık belgesi gibi sahte belgeleri 2 bin 500 liraya, üniversite ve lise diploması gibi belgeleri ise 10 bin lira karşılığında verdiği öğrenildi.Su kaçağ tespiti işlemleriniz için su kaçağı bulma sitemize bekliyoruz.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve ismi açıklanmayan bir kişinin, sahte belgelerle Bursa'da 3 yıldır ambulans şoförlüğü yaptığı ve bu süre içinde 105 bin lira maaş aldığı iddia edildi.

Operasyon kapsamında zanlılardan sahte belge aldıkları öne sürülen 60 kişinin de ifadesine başvuruldu.

Zanlılar, polisteki ifadelerinin ardından, ''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak'', ''Sahte belge düzenlemek ve resmi belgede sahtecilik'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P