Yangın çıkan lisede ikili eğitim başladı

Muğla Valisi Fatih Şahin'in Fethiye'nin Karaçulha beldesinde yangın çıkan lisede incelemelerde bulundu.

EĞİTİM 10.04.2013, 06:22 10.04.2013, 09:24
Yangın çıkan lisede ikili eğitim başladı

 Muğla Valisi Fatih Şahin'in Fethiye'nin Karaçulha beldesinde yangın çıkan lisede incelemelerde bulundu.

Fethiye'nin Karaçulha Beldesi çok programlı lise'de elektrik panosundan çıkan yangının ardından aynı okulda ikili eğitim başlatıldı. Yangının izlerinin kısa sürede silinmesi için Muğla Valisi Fatih Şahin'in de incelemede bulunduğu çok programlı lisedeki öğrenciler B blok tamamen yanınca A blokta ikili eğitim başlatıldı. Prefabrik olarak yapılan iki ayrı bloktaki elektrik panosu ve tesisatının yeniden ele alınması için okul idaresi, okul aile birliğinin üst makamlara defalarca yazı göndermesine rağmen sonuç alınamadığı iddia edildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma devam ederken Ankara'dan ihale edilerek iki blok halinde prefabrik şekilde yapılan Karaçulha Çok Programlı Lise'nin B bloğunun yanması nedeniyle zararın 1 Milyon TL'yi bulduğu ileri sürüldü. 'Elektrik panosu ve tesisatındaki şik'yetler zamanında giderilmiş olsaydı 400 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü 12 sınıflı B blokta yangın olmazdı' diyen Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Canözü; 'B blok yandı. Aynı tehlike A blokta da devam ediyor. Kablolar çelik boru içinde olmadığı ve naylon kablo olarak döşendiği için çıkan yangında tüm bloğu şelale gibi sardı. Yangının çıktığı elektrik panosunun yanında aynı zamanda kalorifer kazanı yer alıyor. Biz bu elektrik panolarının dışarıya alınması elektrik tesisatının gözden geçirilip yenilenmesi için üst mercilere müracaatta bulunduk. Bir türlü cevap alamadık. Aynı tehlike yine yaşanmaktadır. A blokta da sorun aynen devam etmektedir' dedi.

Yangının ardından okulun iki gün tatil edildiğini bu süre içersinde yanan yeri temizlediklerini kendilerine 20 günde biz buraya okul yaparız. Öğrencilerin fen lisesi ve kız meslek lisesinde eğitimlerini sürdürürüz denildiğini yangın günündeki bu sözlerin hemen unutulduğunu da söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Canözü; 'Tüm öğrenciler ikili eğitime alındı. Bu yıl sınava girecek çocuklarımız var. Yangın psikolojisini üzerimizden atmış değiliz. 20 günde okul yapacaklardı. Başlayan bir şey yok. Valinin yanında konuşanlar unutuldu. Biz veliler olarak yol kesip eylemi yapalım. Kaymakamlığın önüne yatıp nöbet mi tutalım. Bu okulun kapasitesi 400'dür. 800 öğrenci neden yerleştirildi.

A blokta da kablolar ve elektirik tesisatı ile ilgilenen yok. Burada da bir yangın çıkabilir. Devletimiz yetkililerinden yanan okulun yerine acil bir okul yaptırmalıdır. Elektrik panosunun içeride olması yüzünden bu yangın çıktı' dedi. 

Yangın çıktıktan sonra AYDEM ve TEDAŞ'ı aradıklarını ancak hem telefonlarına bakılmadığını hem de telefon açan kişiye özgeçmişinin sorulduğunu da söyleyen Mehmet Canözü, 'İtfaiye geldiği zaman 15 dakika müdahale etmeden beklediler. Elektrik olduğu için su atamadılar. Elektrik de çabuk kesilmedi. Okulumuz kısa sürede yandı. Elektrik panosunun B blok dışına taşınması tesisatın yenilenmesi için yazılan yazılara neden cevap verilmemiştir. Bu konularda ilgililer hakkında işlem yapılmalıdır' dedi. 

Öğrencilerden Gülçin Göçmez, Emine Nur İzci, Kübra İzci ve Cavit Koparan da ikili eğitimle oldukça zorlanacakları okullarında yangın çıkması nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söylediler.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P