Üniversite için okullarını bırakıyorlar

Gelecek yıl YGS ve LYS’ye daha iyi hazırlanmak isteyen öğrenciler, örgün öğretimden ayrılarak açık liselere yöneldi.

EĞİTİM 13.05.2013, 15:20 14.05.2013, 15:38
Üniversite için okullarını bırakıyorlar
Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen lise öğrenimini 12 yıllık kademeli ve zorunlu hale getiren Milli Eğitim Bakanlığı,  yeni eğitim sistemiyle birlikte  açık liseye vize vermesinin ardından öğrenciler örgün eğitimi bırakarak yaygın eğitime geçmeye başladı. Anlık olarak bonuslar için canlı iddaa adresini ziyaret edin.
Açık liseden mezun olan bir öğrencinin örgün eğitimden mezun olan bir öğrenciyle aynı statüye sahip olacak olması ve bir dezavantaj oluşturmamasının böyle bir duruma sebep olduğu belirtildi.

Özellikle bu yıl lise 3. sınıfta öğrenim gören ve önümüzdeki yıl üniversiteye giriş sınavına girecek birçok öğrencinin okuldan tasdikname alarak açık liseye devam edeceği öğrenildi. Okuduğu liseden yaz döneminde tasdikname alarak Ağustos-Eylül döneminde açık liseye kayıt olacak olan bu öğrencilerin böyle bir yola başvurmalarının altındaki sebep ise YGS ve LYS'ye daha iyi hazırlanabilmek için dershaneye daha fazla zaman ayırmak olarak gösterildi.

Üniversiteye giriş sınavında öğrencinin aldığı puanın üzerine eklenen Ortaöğretim Başarı Puanına ise bu yıl itibariyle okulların bir katkısı olmayacak ve öğrencilerin bu puanları diploma notlarına göre hesaplanacak.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P