Tasarım Beceri Atölyeleri, Bilime Sevdalı Öğrenciler Yetiştirmeyi Hedefliyor

Tasarım Beceri Atölyelerimiz, sorumluluğumuzdaki öğrencilerimizle üniversitelerimiz arasındaki iş birliğini temin eden bir proje. Öğrencilerimizin akademik dünya ile tanışması, kurumlarımız arasındaki iş birliğinin arttırılması bakımından çok önemli.

EĞİTİM 22.01.2020, 09:34 03.02.2020, 12:50 meting
Tasarım Beceri Atölyeleri, Bilime Sevdalı Öğrenciler Yetiştirmeyi Hedefliyor

Tasarım Beceri Atölyeleri Akademik İş Birliği Protokol İmza Töreni Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. 

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve İstanbul’daki üniversitelerin idarecileri katıldı. İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Alkan’ın da katılım gösterdiği törende, Tasarım Beceri Atölyeleri İl Koordinatörü Filiz Gülhan, projenin içeriği ile ilgili bir sunum yaptı. Gülhan, sunumunda “Tasarım Beceri Atölyeleri ile var olan yetenekleri ortaya çıkarıp geliştirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gülhan’ın sunumunun ardından İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can konuşmasını gerçekleştirdi. Projeden büyük beklentilerinin olduğunu belirten Dr. Can şu ifadeleri kullandı: “Tasarım Beceri Atölyelerimiz, sorumluluğumuzdaki öğrencilerimizle üniversitelerimiz arasındaki iş birliğini temin eden bir proje. Öğrencilerimizin akademik dünya ile tanışması, kurumlarımız arasındaki iş birliğinin arttırılması bakımından çok önemli. Bu tür projeler, Türk Milli Eğitim sisteminin gelişmesine de katkı sağlıyor.”

“Vizyon Belgesi, Tasarım Beceri Atölyelerinin Temel Taşıdır”

Dr. Can’ın konuşmasını tamamlamasından sonra, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı söz aldı. Üniversitelerle ilgili yürütülen çalışmaların yön verici olduğunun altını çizen Yazıcı, İstanbul’un seçkin üniversiteleriyle birlikte sürdürülecek olan bu iş birliğinin çok yönlü olarak tesir edeceğini belirtti. 

Tasarım Beceri Atölyelerinin, eğitimin kendi açık işlevleri içerisinde bugünün ve geleceğin öğrencilerinin profilini tanımaya yönelik olduğunu aktaran Yazıcı şunları kaydetti: “İnsanlığa faydalı, bilime sevdalı, kültüre duyarlı, nitelikli ve ahlaklı çocuklar yetiştirme hedefiyle yola çıkan vizyon belgesi, Tasarım Beceri Atölyesi’nin temel taşıdır. Bu kurgu içerisinde yeni tasarımlarla birlikte özellikle ders çeşitlerinin azaltılması öğrencilerimizin öğrenme ortamlarının sınıf dışına taşınması, süreç odaklı değerlendirmeler ve kariyer ofisi odaklı yaklaşımlarıyla çocuklarımızın yeteneklerini erken yaşlarda belirleyip, kendi ilgi alanlarında çalışma sağlayabilecekleri tasarımlar ortaya koymaya çalıştık.”

Konuşmaların ardından imza törenine katılan üniversite temsilcileri proje hakkındaki görüşlerini belirtti. Tören, iş birliği protokolünün imzalanmasıyla sona erdi

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:20
Güneş 05:58
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:05
Yatsı 21:37
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P