Sarıkamış Belediyesi'nden öğrencilere kitap desteği

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe merkezi ve köylerde Üniversite sınavlarına hazırlanan 450 lise son sınıf öğrencisine, 900 adet YGS ve LYS'ye hazırlık kitabı dağıttı.

EĞİTİM 26.02.2013, 06:31 26.02.2013, 17:37
Sarıkamış Belediyesi'nden öğrencilere kitap desteği

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe merkezi ve köylerde Üniversite sınavlarına hazırlanan 450 lise son sınıf öğrencisine, 900 adet YGS ve LYS'ye hazırlık kitabı dağıttı.

Kitaplarının dağıtımı için Sarıkamış Kazım Karabekir Lisesi’nde bir program düzenlendi. Programa Sarıkamış Kaymakamı ErdoğanTuran Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yener Kamiloğlu, Süleyman Ömeroğulları, Fatih Demir, Kazım Karabekir Lisesi Müdürü Cemil Soydan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
 
ÜNİVERSİTE SINAVLARINI KAZANAN ÖĞRENCİ SAYISINDA YÜZDE 20 ORANINDA BİR ARTIŞ OLDU
Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, “Sarıkamış belediye başkanımızın geleneksel olarak, Lise son sınıf öğrencilerimizin Üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanmaları için getirilen, YGS-LYS’ye hazırlık kitaplarının dağıtımı için bir araya geldik. Geçtiğimiz sene Sarıkamış’ta Üniversite sınavlarını kazanan öğrencilerimizin sayısında yüzde 20 oranında bir artış oldu. Bazı okullarımız çok başarılıydı.” dedi.
 
HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM
Bu başarının artarak devam etmesini istediklerini de belirten Ermiş, “İnancımız şudur ki, görev yaptığımız ilçede, geçmişe göre önemli bazı farklılıkların olmasıdır. Bu farklılıkların içinde önemli unsur eğitimdir. Mutlaka sağlıkta, tarımda önelidir ama bizim için en önemli unsur eğitimdir. Çünkü şuna inanıyoruz; insandan daha kıymetli bir cevher yoktur.

O cevheri açığa çıkarmak, onu değerlendirmek, onlara yardımcı olmak lazımdır. İnşallah okullarımızdaki başarı bu sene daha da artacak. Önümüzdeki yıllar daha daha artacak. Bu hususta emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Geçen yıl üniversite sınavlarına hazırlık konusunda çok gayretli öğretmen arkadaşlarımız oldu. Bu senede aynı çalışmalar devam ediyor. Biz bu sene Kaymakamlık olarak, Üniversiteye hazırlanan 50, SBS sınavlarına hazırlanan 15 fakir ve derslerinde başarılı öğrencimizi dershaneye gönderiyoruz.

Sevgili gençler sizlerden başarı bekliyoruz. Bizim en çok mutlu olacağımız husus sizlerin başarısıdır. Tekrar belediye başkanımızı tebrik ediyoruz. Bu hizmetlerinin devamını diliyoruz. Yetişkin Sohbet Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın.Milli Eğitim camiamıza başarılar diliyoruz. Bugün ikinci dönemin ilk ders zili çaldı ve okullarımız açıldı. İkinci döneme girmiş bulunmaktasınız. Yani sınav tarihlerinizin yaklaştığı bu günlerde hızınızı biraz daha artırmanız lazım. Benim size tavsiyem; bu aşamadan sonra günde 8 saat ders çalışmak. Yani okulda ve dershanede gördükleriniz dışında günde 8 saat ders çalışmak. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
BAŞARININ SIRRI ÇALIŞMAKTADIR
Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise, “Bilindiği üzere geleneksel olarak 2 yıldır Lise son sınıf öğrencilerimize, Sarıkamış Belediyesi’nin bir katkısı olsun babında, YGS-LYS’ye hazırlık kitaplarını dağıtıyoruz. İlçe Kaymakamımız sayın Erdoğan Turan Ermiş’in eğitime vermiş olduğu büyük desteğe belediye olarak bizimde katkımız olsun istedik. İnşallah geleceğinizi yönlendirecek, şekillendirecek, bu kitaplarla bir nebzede olsa üniversiteyi kazanmanıza vesile olursak bizlerde sizlerin velileri gibi o mutluluğu paylaşırız” şeklinde konuştu.
 
Öğrencilere seslenen Başkan Özbilen, “Sevgili Gençler; Sizler eğitim ve öğretim hayatınızın eğitimle ilgili bölümünün sonuna yaklaşırken, hayırlısı ile kısa süre sonra kendinizi yeni bir hayatın içinde bulacaksınız. Bu süreç içinde bir nebze olsun üniversiteye hazırlık döneminizde Sarıkamış belediyesi olarak katkımız olursa ne mutlu bizlere. Hayatınızda yaşam boyu rehber edineceğiniz en önemli faktör dürüstlüktür. Yaşamınız boyunca önünüze çeşitli engeller çıkabilir, yılmayın yürüyün yılgınlık sizleri yormasın, yolunuzdan alıkoymasın. Çünkü; başarının sırrı çalışmaktadır. Çok çalışırsanız çok başarılı olursunuz. Kendi hareket noktanızı kendiniz çiziniz asla ve asla kimsenin çizmesine müsaade etmeyiniz. Bu vesile ile kitabın hazırlanmasında emeği geçen ve katkısı olan başta değerli öğretmenlerimiz olmak üzere herkese teşekkür eder, sizlere de hayatınız ve eğitiminiz süresince sağlıklı mutluluklar temenni eder, başarılar dilerim” dedi.
 
ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ
Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen de şunları söyledi:
“2011-2012 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılının İlçemize ve Kars ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sarıkamış belediyemizin 2 yıldır Lise son sınıf öğrencilerine YGS-LYS’ye hazırlık için vermiş olduğu kitaplardan dolayı belediye başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca ilçe Kaymakamımız sayın Erdoğan Turan Ermiş tarafından, Üniversiteye hazırlanan 50, SBS sınavlarına hazırlanan 15 fakir ve derslerinde başarılı öğrencimizi, akademik başarıyı artırmak adına ücreti Kaymakamlık tarafından karşılanmak üzere dershaneye gönderilmektedir.

Eğitime vermiş oldukları bu büyük katkılardan dolayı sayın Kaymakamımıza ve Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Lise son sınıf öğrencilerimizin 45 günlük izin süreleri olacak ikinci yarıyıl itibariyle, bunu okul müdürlerimiz koordine edecek. Bu süre içerisinde de sayın başkanımızın hediye ettiği bu kitaplardan iyi faydalanmalarını, artı olarak okulla bağlantılarını kesinlikle kesmemelerini istiyorum. İzin süresince tüm öğrencilerimizin okula gelerek yine öğretmenlerinden istifade etmelerini, okullarında yapılacak deneme sınavlarına katılmalarını istiyorum. Sevgili öğrenciler, şimdiden hepinize başarılar diliyorum”
 
Konuşmaların ardından kitapların dağıtımına geçildi.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P