Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi çalışıyor

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ildeki bazı okulların belirli yerlerde oluşturulacak kampüslerde toplanması için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma başlattıklarını söyledi.

EĞİTİM 10.03.2013, 13:02 11.03.2013, 13:08
Samsun 2019 Eğitim Vizyonu Projesi çalışıyor

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ildeki bazı okulların belirli yerlerde oluşturulacak kampüslerde toplanması için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma başlattıklarını söyledi. 


Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100′üncü yıl dönümünde Samsun’un eğitim alanında Türkiye’ye örnek olması amacıyla oluşturulan ‘Samsun2019 Eğitim Vizyonu Projesi’ kapsamında çalıştay düzenlendi. İlkadım Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen çalıştaya eğitimcilerin yanı sıra akademisyenler veliler ve muhtarlar da katıldı. Amisos Otel’de düzenlenen ve 2 gün sürecek çalıştayın açılışına Samsun protokolü yoğun ilgi gösterdi. 

Açılışta konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, okul öncesi ve ortaokul sonrası lise düzeyinde Türkiye’ye örnek bir durumda olmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu çalışmalardan en önemlisinin ‘Samsun2019 Eğitim Vizyonu Projesi’ olduğunu kaydeden Aksoy, yapılan çalışmaların kitaplarda kalmaması ve sahada uygulanması gerektiğini vurguladı. 

Kent genelinde eğitim anlamında belirli bazı çalışmaların yapılarak, belli bir mesafe alındığını ancak gelinen noktanın yeterli olmadığını kaydeden
Aksoy, “Eğitimdeki hedefimiz daha üst noktalar bunun için yapmamız gereken çok şey var. Okullaşma oranlarında okul öncesi ve orta öğretimde Samsun, Türkiye ortalamasının üstünde olsa bile istenilen seviyede değiliz. Okullaşmayı arttırma anlamında yapılan bu çalışma bu nedenle çok önemlidir. Özellikle kız çocukları başta olmak üzere liseye devam etmesi gereken tüm öğrencilerimizle gerekirse tek tek görüşerek okula kayıtlarını yaptırmalıyız. İlk ve ortaokulu bitirmiş kız veya erkek hiç fark etmez liseye devam etmemesi gibi bir durumu Samsun’da kabul etmemiz mümkün değil.” dedi. 

Samsun’da bazı okulların belirli yerlerde oluşturulacak olan kampüslerde toplanması için bakanlıkla ortaklaşa çalışma yürüttüklerini sözlerine ekleyen Vali Aksoy, “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın kampüs oluşturma projesi vardı. Bunun için Samsun’da ön çalışma yapıyoruz. Oluşacak kampüse hangi okulların nereye olacağı ve bu kampüs okullar içinde spor salonları, kültür merkezleriyle daha rahat bir eğitimin nasıl yapılacağı konusunda gayret sarf ediyoruz. İlk olarak bu konuda büyükşehir ve ilçe belediyeler, Milli Emlak ve orman müdürlükleriyle görüşerek arsa üretme adına çalışma yaptık. Yerlerin netleşmesi durumunda bunu kamuoyu ile paylaşacağız.” diye konuştu. 
Dünyada eğitim anlayışının proje üretmeye ve uygulamaya dayalı bir hale geldiğini belirten İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ise “Yapılan bir istatistiğe göre okullarda yapılan proje çalışmalarını sayıya göre orana vurulduğunda İlkadım ilçesinde 20 öğrenciye 1 proje düşmektedir. Bu sayı gelişmiş olan ülkelerde 8 kişiye 1 proje düştüğünü görüyoruz. Neden okullarda proje önem veriyoruz. Çünkü günümüzde kalkınmanın ve uluslararası yarışmaların temeli proje yapmadan geçiyor. Yeni eğitim sisteminde hem öğretmene hemde öğrenciye proje eğitimi vererek proje tabanlı bir eğitim ağırlığı ile çalışacağız. Bununla da 2019 Eğitim Vizyonuna önemli bir katkı sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora da MEB’in artık çalışma şeklinin politika üretme anlamında değiştiğini ve illerdeki müdürlüklerinde bu şekilde çalışmasının istenildiğini kaydetti. 

Amaçlarının sadece derslerde başarılı notlar alan değil vatanına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmek olduğuna işaret eden Cora, “Bu konuyla bağlantılı olarak ta bakanlığımız artık politika üreten bir bakanlık haline geldi. Aynı şekilde bakanlıkta il Milli Eğitim müdürlüklerine bir yazı göndererek politikalar üretilmesini istiyor. Belli olan mevzuatlar ve yasalar çerçevesinde bizde yapılan ‘Samsun 2019 Eğitim Vizyonu’ bu bağlamda düşünülmüş bir projedir. Günümüzde yapılan çalışmalar verilen eğitimler bakanlık tarafından artık değerlendiriliyor. Eğitim denetmenleri ilimize 6 ayda bir gelip istatistikleri alıp neler yapıldığını ölçüyorlar.” ifadelerini kullandı. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P