Renault'dan 130 bin öğrenciye Sokakta İlk Adımlar

Renault'dan 130 Bin Öğrenciye Yol Güvenliği Eğitimi, Renault'nun ilköğretim öğrencilerine yönelik sosyal sorumluluk projesi "Sokakta İlk Adımlar", yeni eğitim yılını Denizli'de açtı.

EĞİTİM 09.07.2013, 10:34 09.07.2013, 10:42
Renault'dan 130 bin öğrenciye Sokakta İlk Adımlar

Renault'nun ilköğretim öğrencilerine yönelik sosyal sorumluluk projesi "Sokakta İlk Adımlar", yeni eğitim yılını Denizli'de açtı.

Renault'nun ilk kez 2002-2003 Eğitim Yılı'nda hayata geçirdiği "Sokakta İlk Adımlar" Yol Güvenliği Eğitim Projesi, dört yaşına Denizli'de girdi. Geçen dört yılda; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Balıkesir, Van, Diyarbakır ve Samsun proje uygulama illeri arasında yer almıştı. Projeye bu yıl eklenen Denizli'yle birlikte, Adana ve Edirne'nin de bu iller arasına alınması hedefleniyor. Böylece Renault'nun geliştirdiği bu proje sayesinde, 2005-2006 Eğitim Yılı sonunda, toplam 13 ilde yaklaşık 130 bin ilköğretim okulu öğrencisi, yol güvenliği eğitimi almış olacak.

Renault, 2002-2003 Eğitim Yılı'nda başlattığı ve çocuklara erken yaşlarda yol güvenliği bilincini edindirmeyi amaçladığı "Sokakta İlk Adımlar" yol güvenliği eğitim projesinin dördüncü yılını, projeye bu yıl katılan Denizli'de bir tanıtım toplantıyla başlattı. Denizli MEB Eğitim Araçları Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan İbrahim Aybar, "Yıllardır Türkiye'deki yol güvenliği sorununa kafa yoran biri olarak, ulaştığım sonuç şu : İnsan ve eğitim! Sorunun da, çözümün de temeli burada. Her şey insanda başlıyor ve insanda bitiyor. İnsana ne kadar çok yatırım yaparsanız, o denli doğru, yararlı sonuçlar alıyorsunuz. İnsana yapılan en değerli yatırımın da eğitim olduğunu bizler biliyoruz. Bugün de bu nedenle buradayız" dedi. Sokakta İlk Adımlar Yol Güvenliği Eğitim Projesi'ni bu bilinçle geliştirdiklerini vurgulayan Aybar, projelerinin öğrenci, öğretmen ve velilerden çok olumlu tepkiler aldığını kaydettikten sonra, sözlerini şöyle sürdürdü : 

"İlk üç yılda 83 bini aşkın öğrencimiz projemizden yararlanmıştı. Bu yıl ise 47 bin öğrencimize daha ulaşacağız. Yani bu eğitim yılının sonunda, daha güvenli yollar umut etmek için 130 bin daha fazla nedenimiz olacak! Geleceğimizi kuracak olan çocuklarımızın içinden bugün sadece 130 binine ulaşabiliyoruz. Bu sayı milyonlara çıkar mı? Neden olmasın? Suya bir taş atıyorsunuz ve o taş hacminden daha büyük dalgalar yaratıyor. Bizim özlediğimiz böyle bir etkidir işte!" Konuşmaların ardından Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Denizli Valisi Gazi Şimşek ve Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar'a da birer teşekkür plaketi sundu. Ardından da öğretmenlere yönelik bir eğitim semineri gerçekleştirildi.

SOKAKTA İLK ADIMLAR

Sokakta İlk Adımlar Yol Güvenlliği Eğitim Projesi, 2002-2003 Eğitim Yılı'nda İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerindeki pilot okullarda başladı. Projeye 2003-2004'te Antalya, Gaziantep ve Balıkesir illeri katıldı. Bu illere 2004-2005'te Van, Diyarbakır ve Samsun'un da eklenmesiyle, proje uygulama illerinin sayısı 10'a yükseldi.

Çocukları trafikteki tehditlere karşı uyarmayı ve bilinçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında üç yılda, 83 bini aşkın öğrenci yol güvenliği eğitimi aldı. Bu yıl ise 47 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Böylece yılsonunda, toplam 130 bin öğrenci, Renault'nun geliştirdiği Sokakta İlk Adımlar Projesi'yle tanışmış olacak. Projeye bu yıl eklenen Denizli'de ise; 11 pilot okuldaki, 56 şubede öğrenim gören bin 998 öğrenci yol güvenliği eğitiminden yararlanacak.

Proje çerçevesinde Renault her ilde, dönem başında öğretmenlere özel eğitim konferansları düzenliyor. Yine proje kapsamında pilot okullardaki öğretmen ve öğrencilere özenle hazırlanmış eğitim setleri armağan ediliyor. Renault Sokakta İlk Adımlar Eğitim Seti'nde birer öğretmen ve öğrenci kitabı, bir eğitim VCD'si, bir öğrenci gazetesi, trafik ve yol işaretleri afişi ile öğrenci motivasyonunu artırıcı bir öğrenci diploması yer alıyor.

RENAULT VE DİĞER SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Renault "Herkes İçin Güvenlik" konsepti çerçevesinde başka sosyal sorumluluk projelerini de uyguluyor. Bunlardan biri de; Türkiye genelindeki tüm sürücü kurslarına dağıtılmak üzere hazırlanan "Güvenli Sürücülük Teknikleri" eğitim filmi. Film, her yıl Motorlu Taşıt Sürücü Kursları'na ehliyet almak için başvuran yaklaşık bir milyon sürücü adayını trafikteki riskler konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Ayrıca Renault, Türkiye'nin ilk otomobil ve motor sporları eğitim kompleksi Autodrom'a destek veriyor. Skid Car Eğitim Alanı, Asfalt Pist, Toprak Pist, STS Karting Pisti, Renault Çocuk Trafik Eğitim Pisti ve Renault Sport Yarış Garajı'ndan oluşan sosyal tesisleri bünyesinde toplayan Autodrom, her yaşa ve ilgi alanına seslenecek biçimde tasarlandı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P