Öğretmenlere Prag'da Eğitim

Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı Yetişkin Eğitiminde Pratik Beceriler (YETEP) Projesi kapsamında 9 eğitimcinin Prag'da eğitim aldığı bildirildi.

EĞİTİM 26.06.2016, 15:04 26.06.2016, 15:07
Öğretmenlere Prag'da Eğitim
Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı Yetişkin Eğitiminde Pratik Beceriler (YETEP) Projesi kapsamında 9 eğitimcinin Prag'da eğitim aldığı bildirildi. Değerli hissettiren ve konuşmaların özgür olacağı bir deneyimine hazır olunuz.

Okulun müdür yardımcısı Mehmet Suat Güzel, yazılı açıklamasında, okuldaki öğretmenlerin hazırladığı ERASMUS projesi kapsamında 25 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'ne gezi düzenlendiğini belirtti.

Hayat boyu öğrenme ve eğitimde sistemsel reformların teşviki gibi konuların ele alındığı gezide eğitimcilerin eğitimden geçirildiğini ifade eden Güzel, şunları kaydetti: 

"Temel ihtiyacımız olan bilgi, 21. yüzyıl becerilerini kullanıp, gelişimini takip edebilen personel yetkinliğine zaman içinde kavuşmaktır. Kurum içinde iyi uygulamalar yaratmak ve bunların yaygınlaşmasını sağlamak kurumumuza daha modern ve profesyonel bir atmosfer sağlayacaktır. Pratik fikirlerle yetişkin eğitimini birleştirebilen, keyifli ve kalıcı öğrenmeyi sağlayabilen, teknolojiyi doğru ve yerinde kullanmaya teşvik eden ve öğretebilen, klasik yöntemler yerine yenilikçi yöntemlere doğru adım atan öğretmenler bizim için çok değerlidir. Bu nedenle kalite geliştirme ve uluslararasılaşma bağlamında bu proje kurumumuz için oldukça değerliydi."

Öğretmenlerden Hüseyin Murat Niğdelioğlu da projenin okulları için bir ilk olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Öğretmenlerimiz Erasmus+ Projesi yazma, yenilikçi öğretim teknolojilerini tanıma ve derslerde etkin kullanma gibi alanlarda eğitimler aldılar. Yetişkin eğitimi alanındaki yenilikleri takip edebilmek adına yapılan bu proje kurumumuz için oldukça önemliydi. Öğretmenlerimizin var olan kapasiteyi daha etkin kullanmaya ihtiyaç duydukları ve yeni yetişkin eğitimi yöntem ve teknikleri üreterek bunları derslerinde de etkin kullanmak istedikleri gözlemlendiği için ortaya çıkan proje fikri bu şekilde güzel sonuçlandı." 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:57
Akşam 20:06
Yatsı 21:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P