Öğrenciler robot yapmayı öğreniyor

TED Isparta Koleji ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Kulübü arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite öğrencileri, ilköğretimde okuyan öğrencilere robot yapmayı öğretiyor.

EĞİTİM 16.01.2013, 19:06 16.01.2013, 19:15
Öğrenciler robot yapmayı öğreniyor

TED Isparta Koleji ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknoloji Kulübü arasında imzalanan protokol kapsamında üniversite öğrencileri, ilköğretimde okuyan öğrencilere robot yapmayı öğretiyor.

SDÜ Teknoloji Kulübü Başkanı Alakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Kolu tarafından düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması'na 16 kişilik bir ekiple katıldıklarını ve ''Büyük Sumo'' kategorisinde ''Başkan'' ismini verdikleri robotla birinci olduklarını anlattı.
Elde ettikleri derecenin ardından çeşitli okullardan öğrencilerine robot yapmayı öğretmeleri için eğitim verilmesi yönünde talep geldiğini belirten Alakuş, aynı şehirde olması nedeniyle TED Isparta Koleji'nin isteğine olumlu cevap verdiklerini bildirdi. Bilinen en iyi yıldızları ve videolarını izlemek için gelin.
Bu kapsamda SDÜ Teknoloji Kulübü ile Isparta TED Koleji arasında protokol imzalandığını ifade eden Alakuş, SDÜ Teknoloji Fakültesi'nde öğrenim gören 6 öğrencinin, ilköğretim öğrencilerine robot yapımı hakkında ders vermeye başladıklarını söyledi.
Derste robotik ana unsurların gösterildiğini ifade eden Alakuş, ''Robot yapımı 4 ana temel üzerine kuruludur. Bunlar çevreyi algılayacak sensörler, elektronik devreler, yazılım ve mekaniktir. Burada robotun ikinci aşaması olan elektronik devreleri öğretmeye çalışıyoruz. Verilen eğitim daha çok tasarlama aşamasıdır'' dedi.

Alakuş, TED Koleji öğrencilerinin mayıs ayında Türkiye genelinden katılım olacak robot yarışmasına hazırladıklarını anlatarak, ''Mayıs ayına kadar öğrencilere eğitim vereceğiz. 5 grubumuz var. Bu grupların her birinin robot yapmasını bekliyoruz. Çocuklar çok istekli. Onların heyecanı bizleri de motive ediyor. Çocukların doğru kanalize edilmesi durumunda çok güzel şeylerin ortaya çıkacağına inanıyorum'' diye konuştu.
Eğitim sonunda yapılacak robotların sensörlerin bulunduğu bir parkurdaki çizgileri takip edeceğini dile getiren Alakuş, Isparta'ya değer katmak istediklerini, bunun için uygulamaya yönelik projeler yaptıklarını kaydetti.

TED Isparta Koleji İlköğretim Bölümü Müdürü Müdürü Hüseyin Avni Çatal da robotların tıp ve sanayi dahil olmak üzere birçok alanda kullanıldığını, ancak Türkiye olarak robot teknolojisinde çok iyi bir konumda olmadıklarını söyledi.

Robot teknolojisi geliştirmenin bir anda olamayacağına dikkati çeken Çatal, ''Çocukların küçük yaşlarda bu teknolojiyle tanışmasıyla ülkemiz uzun vadede daha iyi noktalara gelebilecektir. Bu kapsamda üzerimize düşen görev olan öğrencilerimize bu teknoloji tanımaları için fırsat sunduk. SDÜ Teknoloji Kulübü öğrencileri, ilk ve ortaokuldaki öğrencilere robot teknolojisi konusunda eğitim veriyor'' dedi.
Çatal, bu teknoloji ile çocuklarda bir kıvılcım oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayarak, gelecekte çocukların Türkiye ve dünya adına çok güzel şeyler yapacaklarına inandığını kaydetti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
hafif yağmur
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:33
Güneş 06:07
Öğle 13:08
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P