Malatya'da eğitim istişare toplantısı

Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışan Eğitim Öğretim Çalışma Grubu "Malatya'da Eğitim" konusu üzerinde istişare toplantısı düzenledi.

EĞİTİM 10.04.2013, 06:27 10.04.2013, 09:30
Malatya'da eğitim istişare toplantısı

Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Eğitim Öğretim Çalışma Grubu "Malatya'da Eğitim" konusu üzerinde istişare toplantısı düzenledi.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda düzenlenen programa, Kent Konseyi Genel Sekreteri

Ali Yıldırım, Kent Konseyi Eğitim Öğretim Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Andiç, Akçadağ Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Yazgan, MEDER Başkanı Uğur Akarsu, Aktif Eğitim Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Adıgüzel, dershane öğretmenleri, özel okul öğretmenleri katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Yıldırım, Malatya'da eğitim anlamında ciddi sıkıntılar olduğunu ve bu konuda Malatya da eğitim anlamında faaliyet gösteren STK'lar, Kamu Kurum ve Kuruluşlar başta olmak üzere herkese çok büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Yıldırım "Eğitimin kalitesi için birlikte kat edilecek uzun bir yolumuz var. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu hızlı değişme çağında yereldeki eğitim sorunlarımızın öğretmen, öğrenci, veli ölçeğinde kalmayarak her yönü ile ortaya çıkarılıp çözümlenmeleri geleceğimiz ile çok yakından ilgili olduğundan vakit geçirmeden gereken tedbirlerin alınması hepimizin sorumluluğudur Kent Konseyi olarak bu konuda her şeyi yapmaya hazırız. Eğitimcilerden de eğitim anlamında destek bekliyoruz" dedi.

Kent Konseyi Eğitim Öğretim Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Andiç de, yapılan istişare toplantısı ile amaçlarının Malatya'da mevcut eğitim sorunlarını görüşüp kamuoyu ile paylaşmak olduğunu belirtti.

Andiç, "Sadece okul, öğrenci, öğretmen üçlüsü arasında kalmamalıyız. Malatya ve gençlik, okullarda sigara kullanımı, kültürel yozlaşma, milli ve manevi değerlerden uzaklaşma, eğitim sisteminden kaynaklı problemler, öğretmenlerin genel sıkıntıları gibi konuları da ele alacağız" dedi.

Malatya'da eğitim alanında istenen başarıya ulaşılamadığını söyleyen Andiç, başarını ölçüsünü ise YGS ve LYS ile değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Genel olarak sınav odaklı bir sistemin içinden kaynaklanan sıkıntılar olduğunu ve bunun için ebeveynlerin ciddi masraflar yaptığını söyleyen Andiç, öğrencilerin sınav streslerinden etkilendiklerini ve hayat bilgisinden de yoksun kaldıklarını vurguladı.

Aktif Eğitim Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Adıgüzel ise, eğitim alanında Malatya'da her kurum ve STK'nın kendi sahasında bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyerek, bu anlamda ortak adım atmanın çok önemli olduğunu dile getirdi.

Akçadağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Yazgan, Malatya'da yaklaşık 10 bin civarında öğretmen olduğunu söyleyerek, "Bizim asıl derdimiz bu dert ile dertlenen insanların az olmasıdır" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P