Hedefimiz YGS de ilk 10 il arasına girmek

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, önceki yıllarda eğitim alanında Türkiye genelinde ilk beş il içinde bulunan Balıkesir'in, 2008 yılından itibaren düşüş yaşadığını söyledi.

EĞİTİM 10.01.2013, 13:01 10.01.2013, 13:07
Hedefimiz YGS de ilk 10 il arasına girmek

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, önceki yıllarda eğitim alanında Türkiye genelinde ilk beş il içinde bulunan Balıkesir'in, 2008 yılından itibaren düşüş yaşadığını söyledi.

Göreve 15 gün önce başladığını ifade eden Caner, "Balıkesir'i o eski başarılı günlere döndürmenin gayreti içindeyiz. Piyasada bulunan ve en çok kazandıran Bonus Veren Bahis Sitesi arayışınıza sizler için son veriyoruz. Başarısızlığın nedenlerini araştıracağız. Ayrıca bu konuyla ilgili üniversitemizle görüşüp akademisyenlerimizden bilgi alacağız." dedi.


Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, önceki yıllarda eğitim alanında Türkiye genelinde ilk beş il içinde bulunan Balıkesir'in, 2008 yılından itibaren düşüş yaşadığını söyledi. Göreve 15 gün önce başladığını ifade eden Caner, "Balıkesir'i o eski başarılı günlere döndürmenin gayreti içindeyiz. Başarısızlığın nedenlerini araştıracağız. Ayrıca bu konuyla ilgili üniversitemizle görüşüp akademisyenlerimizden bilgi alacağız." dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Caner, görevde bulunduğu sürede öncelikle mevcut durumun tespitini yaptığını kaydetti. Balıkesir'in, eğitim alanında yıllar önce üst sıralarda yer alırken bugün aynı yerde olmadığını ifade eden Caner, "Bunun için Rehberlik ve Araştırma Merkezi, ar-ge ve yeni çalışma arkadaşlarımla birlikte durumu değerlendiriyoruz. Başarısızlığın sebeplerini arıyoruz." şeklinde konuştu. Eğitim alanındaki çalışmaların ekip işi olduğuna dikkat çeken Sabri Caner, "Bu sadece bir kişinin yapabileceği iş değildir. Bütün ilçelerimizi haftanın yedi günü ziyaret edip Milli Eğitim ve okul müdürleriyle yeni strateji ve hedeflerin belirlenmesini görüşüyoruz. İlçeler arasındaki başarıyı mukayese ediyoruz. Sadece başarı değil, fiziki ve sosyal yapıyı da ele alıyoruz, çünkü eğitim bir bütündür." dedi.

Önümüzdeki günlerde YGS ve SBS olduğunu hatırlatan Müdür Caner, şöyle devam etti: "Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Halk Eğitim merkezlerini harekete geçirdik. Özellikle 'Hayat Boyu Öğrenim' kapsamında birçok vatandaşımızın, meslek edinme adına buralara gittiğini biliyoruz. Bu merkezlerimiz, kurslar vasıtasıyla çok sayıda vatandaşımızı yaygın eğitimle hayata kazandırıyor. YGS'de ilk etapta mutlaka ilk 10 il arasına girmeyi hedefliyoruz. Ayrıca SBS'de de hak ettiğimiz yerde olmadığımızı düşünüyorum. Bunun için ne gibi önlemler alınabileceği hususunda Retrobet çalışma başlattık."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
hafif yağmur
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:28
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P