Güneydoğu'da GAİB'den eğitim desteği

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) tarafından yapımı üstlenilen ve İngilizce eğitim verilecek olan 40 derslikli GAİB Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesi'yle ilgili teknik protokol, GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen törenle imzalandı.

EĞİTİM 18.02.2013, 07:23 18.02.2013, 13:26
Güneydoğu'da GAİB'den eğitim desteği

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) tarafından yapımı üstlenilen ve İngilizce eğitim verilecek olan 40 derslikli GAİB Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesi'yle ilgili teknik protokol, GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen törenle imzalandı.

İmza törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Tekstil İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Ali Küçükkınacı, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Hububat - Bakliyat - Yağlı Toh. ve Mam. İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin Batallı, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve İl Milli Eğitim müdür yardımcılarıyla şube müdürleri katıldı.

2012 yılında Gaziantep Valiliğinde düzenlenen törenle imzalanan protokolün ardından GAİB tarafından yapımı üstlenen okulla ilgili teknik özellikler ve yer konusunda daha detaylı bir anlaşmanın yapıldığı toplantı sonrasında bir değerlendirme yapan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, “Eğitim alanındaki her türlü çalışmanın ve çabanın yanında yer alacağız. Bugün uluslararası piyasalarda yetişmiş insan gücünün önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Bizler Sayın Valimiz Erdal Ata’nın başkanlığında yürütülen Bir Okul Bin Gelecek Kampanyası çerçevesinde daha önce Gaziantep Valiliğinde imzaladığımız protokolün ardından bu gün okul yeri ve inşaatı yapılacak olan okulun teknik özellikleriyle ilgili yeni bir anlaşma imzalıyoruz.

40 derslilikten oluşacak ve İngilizce eğitim sahabet yapacak olan GAİB Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesi Gaziantep’in Seyran Tepe civarlarında havaalanı yolu üzerinde inşa ettirilecektir. Söz konusu okulun fiziki yapısı yanında iç donanımı içinde ayrı bir önem gösterilecek olup teknolojiye dayalı bir eğitim yapılacak olan okulumuzda öğrencilerin her türlü bilgiye kolay ulaşmasını sağlayacak olan sistemler özel olarak kurulacaktır. Temel atma törenini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz okulun fiziki, teknik ve sosyal yapısı Türkiye içinde model olacaktır.

Bu okulun yapımı için bizlerden desteklerini esirgemeyen Güneydoğu Anadolu Tekstil İhracatçı Birlikleri Başkan Sami Konukoğlu, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Hububat - Bakliyat - Yağlı Toh. Ve Mam. İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin Batallı’ya yönetim kurullarına ve üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Eğitim hepimizin ortak sorunudur ve bu sorunun çözülmesi için hepimiz elimizi taşın altına koymak zorundayız. GAİB olarak bizler kendi alanımızda deneyimli bireylerin yetiştirilmesi için böyle bir okul tercihinde bulunduk. Gelişen ve değişin dünyayı algılayabilen, yorumlayabilen ve bu değişimlere göre yaşamına yön veren bireylerin yetiştirilmesi gerek ülkemiz gerekse sektörümüz için büyük önem taşımaktadır. Umuyorum ki bu okul ülkemize ve milletimize hayırlı olacaktır. Gaziantep’in eğitim alanındaki gelişmesine ve kalkınmasına her zaman olduğu gibi GAİB daima yardım edecek, gerekli destekleri verecektir” dedi.

GAİB tarafından inşası gerçekleştirilecek olan GAİB Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesinin Türkiye’de model bir okul olacağına inandıklarını ifade eden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin “Geçtiğimiz yıl içerisinde Bir Okul Bin Gelecek Kampanyası çerçevesinde Sayın Valimiz Erdal Ata ve GAİB bünyesinde bulunan birlik başkanlarıyla imzalanan okul sözleşmesinin ardından bu gün yapımı gerçekleştirilecek olan GAİB Anadolu Dış Ticaret Meslek Lisesiyle ilgili teknik sözleşme imzasını gerçekleştirdik. Bizlere desteklerini esirgemeyen başka GAİB Koordinatör Başkanımız Abdulkadir Çıkmaz olmak üzere emeği geçen Tekstil İhracatçı Birlikleri Başkanı Sami Konukoğlu, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan ve Güneydoğu Anadolu Hububat - Bakliyat - Yağlı Toh. Ve Mam. İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin Batallı’nın şahıslarında birlik yönetim kurulu üyeleri ve birlik üyelerine, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer’in şansında GAİB çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum.

Gaziantep’in ve Türkiye’nin böyle modern okullara ve günümüz teknolojisiyle donatılmış dersliklere büyük ihtiyacı var. Bu okulda okuyacak öğrencilerimizi çok şanslı görüyorum. Okulumuzun temeli önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan törenle atılacak olup kısa bir süre içerisinde tamamlanarak eğitim öğretime başlayacağını umuyorum. Yürütmekte olduğumuz eğitim kampanyalarımıza Gazianteplilerin önemli destekleri bulunmaktadır. Bu anlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza, eğitim gönüllülerimize, sanayici ve iş adamlarımızla mesleki kuruluşlar ve STK’larına teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Yapılan imza töreninin ardından temeli yakında atılacak olan okulla ilgili düşünülen fiziki yapı ve teknik donanımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P