Görme engelli Zeynep öğretmen öğrencilerine ışık oluyor

Doğuştan görme engelli Türkçe öğretmeni Zeynep Yılmaz, öğretmenlik mesleğine duyduğu sevdasıyla öğrencilerine ışık oluyor.

EĞİTİM 14.01.2020, 15:13 14.01.2020, 14:17 meting
Görme engelli Zeynep öğretmen öğrencilerine ışık oluyor

Atınordu Başöğretmen Ortaokulunda Türkçe öğretmenliği yapan ve doğuştan konjenital glokom hastalığına bağlı olarak görme engelli olan Zeynep Yılmaz, çocukluk hayali olan öğretmenliği yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yaklaşık 10 yıldır kadrolu öğretmenlik yapan 33 yaşındaki Yılmaz, yaşama sevinci ve azmiyle çevresindekilere ilham kaynağı oluyor."Şeker" ismini verdiği bastonuyla her gün evinden okula, okuldan da eve giden Zeynep öğretmen, gündüz öğrencilerin yardımlarıyla ihtiyaçlarını gideriyor.Zeynep Yılmaz, doğuştan engelli olduğunu, bu yaşına kadar 17 kez ameliyat geçirmesine rağmen sonuç alınamadığını söyledi.Şu anda az da olsa ışıkları seçebildiğini aktaran Yılmaz, buna rağmen hayata küsmediğini ve hayali olan öğretmenlik mesleğini yaptığını anlattı.

Her zaman mutlu olmak için gayret gösterdim
Hiçbir zaman hayata küsmeyi düşünmediğini ifade eden Yılmaz, her zaman yaşama sevinciyle ve neşeyle dolu biri olduğunu belirterek, "Görme engelimi hiçbir zaman kafama takmadım ve elimden geldiğince mücadele ederek mutlu yaşamaya çalıştım. Her zaman daha mutlu olmak için gayret gösterdim. Beni mutlu edecek şeylerin peşinden gittim." dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:18
Öğle 13:09
İkindi 16:52
Akşam 19:51
Yatsı 21:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P