Çıraklık Eğitim Merkezi meslek lisesine dönüşsün

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Beşevler Sanayi Sitesi içindeki Çıraklık Eğitim Merkezi’nin, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne dönüştürülmesini önerdi.

EĞİTİM 03.01.2013, 11:21 03.01.2013, 11:23
Çıraklık Eğitim Merkezi meslek lisesine dönüşsün
Beşevler Sanayi Sitesi yönetimini ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Klasbahis Şahin, aktarılan sorunları dinledi.
 
Kooperatif yönetimine daha önce yaptığı ziyarette, site içindeki trafik akışının düzenlenmesi ve elektrik trafolarının yenilenmesi yönünde talep geldiğini belirten Şahin, bu taleplerin yerine getirildiğini söyledi.
 
Yapılan ziyaretten memnun olduğunu söyleyen Beşevler Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Sabri Koçoğlu da, Beşevler Sanayi Sitesi içindeki Çıraklık Eğitim Merkezi’ni öğrenci sayısının yetersiz olduğunu belirtti.
 
 
Koçoğlu sözlerine şöyle devam etti:

’AK Parti hükümeti teknik eğitime büyük önem veriyor. Sizden beklentimiz Çıraklık Eğitim Merkezi’nin Mesleki Teknik Lise olmasıdır. Nilüfer’de bu alanda eğitim veren başka bir kurum yok. Binanın fiziki şartları okula dönüşmek için yeterli. Çok yakınındaki BESOB Eğitim Merkezi ile birlikte çok önemli bir eğitim kurumu haline getirilebilir
 
’OKULU SİZ DEVRALIN...’
 
Hüseyin Şahin de, Başkan Sabri Koçoğlu’nun önerisini yerinde bulduğunu ifade ederek, ’Bir süre önce çıkardığımız kanun OSB’ler ile sanayi siteleri içindeki Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri’nin o bölgelerin yönetimine devredilmesini öngörüyor. Bu okullardaki öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı ödenek veriyor. Ayrıca Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızda bu okulların makine, teçhizat laboratuvarlarını yapacak. Beşevler Sanayi Sitesi’ndeki Çıraklık Eğitim Merkezi’ni bu çerçevede Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne dönüştürebiliriz’ diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 06:00
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:03
Yatsı 21:34
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P