Bingöl Belediyesi'nce sosyal destek programı

Oynuyorum, Öğreniyorum projesi çerçevesinde kurulan iki çocuk evinde, 320 çocuk ücretsiz eğitim görüyor.

EĞİTİM 16.02.2013, 13:29 18.02.2013, 13:31
 Bingöl Belediyesi'nce sosyal destek programı

 Bingöl Belediyesi'nce Sosyal Destek Programı

(SODES) kapsamında uygulanan "Oynuyorum, Öğreniyorum" projesi çerçevesinde kurulan iki çocuk evinde, 320 çocuk ücretsiz eğitim görüyor.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Yeni Mahalle'de kurulan çocuk evlerini ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Atalay, burada yaptığı açıklamada, kurulan çocuk evlerinde kendi yaş gruplarındakilerle oyun oynayan 4-10 yaş arası 320 çocuğun günlük tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından ücretsiz karşılandığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Belediye olarak bu tür sosyal projeleri sıkça düzenliyor ve destekliyoruz. Çocuklarımız burada hem eğleniyor, hem de öğreniyor. Burada çocuklara her türlü imkanı veriyoruz. Bugünün çocukları, geleceğe yön veren bireyler olacak. Burada kaynaşan çocuklar sahabet giriş geleceğe iyi adımlarla ilerleyecekler. Proje kapsamında verilen eğitimlerin çocukların derslerine de çok ciddi katkısının olduğunu düşünüyoruz. Projeden aileler de çok memnun. Hocalarımız da gün boyu çocuklara gereken desteği sunuyor. Çocukların okula gidiş ve geliş saatlerine göre eğitimler programlandı. Hafta içi ve hafta sonu faaliyeti süren çocuk evlerinde çocuklar gözetmenler eşliğinde grup eğitimi, eğitim setleriyle dersler, oyuncaklar eşliğinde öğrenme, boyama kitapları, kitap okuma saatleri gibi uygulamalarla hem oynuyor, hem de öğreniyor. Projemiz ekim ayına kadar sürecek."

Atalay, belediye olarak sosyal belediyecilik alanında güzel çalışmalar yürüttüklerini, birkaç yıldır kültürel ve sosyal faaliyetlerle de bunu pekiştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, bu gibi projelerin süreceğini belirtti.

Çocuk evindeki eğitimlere katılan Berivan Bor, çocuk evinde çok eğlendiğini anlatarak, boş zamanlarında çocuk evine gelerek hem oyun oynadığını, hem de ders çalıştığını ifade etti.

Berfin Tekgezer ise, çocuk evinde zamanının çok güzel geçtiğini belirterek, çocuk evlerinin her mahallede kurulmasını istediklerini söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P