Bakan Avcı'dan okullarda kıyafette son durum açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Konya temaslarda bulundu.

EĞİTİM 20.02.2013, 11:09 20.02.2013, 18:13
Bakan Avcı'dan okullarda kıyafette son durum açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda kıyafet yönetmeliğinin değiştiğine dair zaman zaman haberler çıktığını ancak bu konuda netleşmiş bir kararın olmadığını söyledi.

Bir dizi açılış için Konya'da bulunan Avcı, okullardaki serbest kıyafet yönetmeliği hakkındaki tartışmalara açıklık getirdi.

Avcı, "O konuda netleşmiş yani yönetmelikle ilgili netleşmiş bir karar henüz yok. Ama mevcut uygulama şu anda devam ediyor. Biliyorsunuz kıyafet serbestliği uygulaması önümüzdeki yıldan itibaren devam ediyor.

Yönetmeliğe göre bildiğiniz gibi özellikle özel okullarda velilerin % 60’inin kararına göre okullar kıyafet belirliyorlar. Bu mevcut formaların da önümüzdeki ders yılında da kullanılabileceğine dair yönetmelikte de bildiğiniz gibi bir madde var. Ama daha ilerisi için şuan bir açıklama yapacak durumda değilim. Basında zaman zaman değiştiğine dair bu yönetmeliğin değiştiğine dair haberler çıkıyor o doğru değil. Değerlendirmemiz var doğru. Ama değiştiğine dair haberler doğru değil” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı Van depreminde iki ayağını birden kaybetmesine rağmen mesleğine devam eden öğretmen Halil Öztemel'e bakanlık adına Türk eğitimine yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi.

Öğretmenin fedakarlığından çok duygulanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Halil Öztemel'i öperek tebrik etti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P