112 Acil Sağlık'dan eğitim desteği

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Fazıl Boyner Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun talebi üzerine, Hemşirelik Bölümü öğrencileri için eğitim programı düzenledi.

EĞİTİM 26.03.2013, 06:38 26.03.2013, 08:43
112 Acil Sağlık'dan eğitim desteği

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Fazıl Boyner Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun talebi üzerine, Hemşirelik Bölümü öğrencileri için eğitim programı düzenledi.

Program kapsamında; Fazıl Boyner Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’nda eğitim verildi. Sitemizin en bilinen güncel Güvenilir Kaçak iddaa sitelerine tek elden erişin. Acil Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şengül Alper, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mustafa Akarslan ve Fazıl Boyner Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Arife Kasım gözetiminde, ambulans ve acil bakım teknikerleri Kamil Şahinoğlu ve Sibel Arslan, Hemşirelik Bölümü öğrencilerine eğitim verdi. Eğitimde öğrencilere,kartal korsan taksi 112 Acil Servis istasyonlarının iş ve işlemlerinin tanıtımı, olay yeri yönetimi, yasal mevzuat, telsiz haberleşme, ambulans ekipmanları, temel yaşam desteği gibi konular anlatılarak uygulama yaptırıldı.

Yüksekokul Müdürü Arife Kasım, eğitim sonrasında, Sağlık Müdürlüğü’nün Kastamonu Üniversitesi Fazıl Boyner Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilere verilen eğitimin yanı sıra kendilerine ve öğrencilere katkı sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim programından dolayı, destek veren herkese teşekkür etti.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şengül Alper ise Fazıl Boyner Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun talepleri doğrultusunda, geleceğin sağlıkçıları olacak öğrencilere verilecek eğitimlerin, program kapsamında devam edeceğini ifade etti. Alper, şöyle dedi: "Sağlık hizmeti bir ekip işi olmakla beraber, öğrencilerimizin, göreve ilk adım attıkları anda hizmet vermeye başlayacakları bir meslek grubudur. Bu sebepten dolayı almış oldukları eğitimin kalitesi ve uygulama sahası ne kadar geniş olursa, öğrencilerimiz göreve başladıklarında sisteme, yani kendilerinden hizmet bekleyen hastalara o denli fayda sağlayacaklar. Bizler, Sağlık Müdürlüğü olarak üniversitemizin eğitimlerine her zaman katkı sağlamaya hazırız.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P