Antalya Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi ödül aldı

Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, Turkish International Renawable Energy Conferance’ta en iyi proje ödülüne layık görüldü.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 31.10.2012, 13:30 31.10.2012, 13:39
Antalya Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi ödül aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, Turkish International Renawable Energy Conferance’ta en iyi proje ödülüne layık görüldü.

Temiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması amacıyla tüm dünyada etkin olan GreenPower Konferansları’nın Türkiye ayağı olan Turkish International Renawable Energy Conferance (TIREC 2012) ve Betlike SolarTurkey oturumlarında, Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Projeleri Koordinatörlüğü’nün faaliyete geçirdiği projeler ve belediyenin vizyonu tanıtıldı.

Antalya Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, güneş enerjili klimalı durak ve güneş enerjisiyle aydınlatılan Atatürk Kültür Parkı’nın tanıtımının yapıldığı SolarTurkey Konferansı’nda projeler tam not aldı. 32 farklı ülkeden 270 dinleyici projeleri ilgiyle izledi. Konferanslar sonrası bu yıl ilki düzenlenen, 4 farklı dalda 46 projenin yarıştığı ödül töreninde Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi, en iyi proje ödülüne layık görüldü.

En iyi proje dalında 14 proje içinden birincilik ödülünü alan Temiz Enerji Projeleri Koordinatörü Engin Erarslan, ödülü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teslim etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, güneş projelerinin, aldığı ödüllerle ne kadar önemli bir yatırım olduğunu bir kez daha gördüklerini belirterek, “Uluslararası düzeydeki ödüller, gerçekleştirdiğimiz güneş enerjisi projelerinin dünya genelinde kabul gördüğünün bir kanıtıdır. Global çerçeveden bakıldığında geleceğimizi baştan yaratmalıyız, bunun yolu da doğal kaynaklarla içice yaşamaktan geçiyor. Bu projelerin devamı gelecek” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 06:00
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:03
Yatsı 21:34
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P