Lise öğrencilerine profesörlerden eğitimler

Tuzla Belediyesi, "Lise Üniversitesi" projesi ile ilçedeki lise öğrencilerine üniversitelerden gelen profesörler tarafından dersler veriliyor.

EĞİTİM 01.02.2013, 09:07 16.06.2016, 20:25
Lise öğrencilerine profesörlerden eğitimler

Tuzla Belediyesi, "Lise Üniversitesi"  projesi ile ilçedeki lise öğrencilerine üniversitelerden gelen profesörler tarafından dersler veriliyor. Lise Üniversitesi projesi kapsamında öğrenciler,  üniversitelerde okumayı planladıkları fearbet bölümler hakkında da bilgilendirilecek.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere okul, bölüm tanıtımları verilirken okuyacakları bölümün dersleri ile ilgili yeterli içerik verilmemesinden yola çıkan Tuzla Belediyesi, ilçedeki lise öğrencilerine destekçi üniversitelerin katılımı ile "tadımlık dersler" sağlıyor. 

Projede öğrencilerin bu dersleri dinlerken kendilerini sınamalarını, kendilerini bu bölümü okurken hayal edip "acaba ben bu derslerden zevk alıyor muyum? Üniversitede bu bölümü okursam bu dersleri verebilir miyim?" sorularını cevaplamaları isteniyor. Böylece öğrencilerin daha kaliteli bir meslek seçimi yapmaları hedefleniyor.

Yaklaşık bir aydır devam eden proje kapsamında, 2600 öğrenci 13 faklı derse katıldı. Proje sonuna kadar ise 7200 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 

Proje hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Ülkemizin en fazla üniversiteye sahip ilçelerinden biri olarak, Tuzlamızı "Eğitim Köyü" yapma hedefimize yönelik çabalarımız devam https://www.1xesports.com ediyor. Bu projemiz ile de, üniversiteye hazırlanan gençlerimize bir nebze olsun ışık tutmak ve ufuklarını genişletmelerine katkı sağlamak istedik. Gençliğimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak üzere elimizdeki her türlü imkanı seferber etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P