365 Gün Eğitimin Merkezi www.egitim365.com

BAKTAT, Almanya'da Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü'nü kurdu.

ÜNİVERSİTE

BAKTAT Şirketler Grubu, Almanya'da Mannheim İşletme ve Yönetici Özel Yüksek Okulu ile birlikte Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü'nü kurdu.

BAKTAT Şirketler Grubu, Almanya'da Mannheim İşletme ve Yönetici Özel Yüksek Okulu ile birlikte Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü'nü kurdu.

BAKTAT Şirketler Grubu Almanya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa BAKLAN, Mannheim İşletme ve Yönetici Özel Yüksek Okulu kurucu üyesi ve başkanı Prof. Dr. Franz Egle ve diğer Türkiye kökenli tanınmış kişilerle birlikte Mannheim'da Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü'nü (DTI) kurdular.

Mannheim İşletme ve Yönetici Özel Yüksek Okulu toplantı salonunda düzenlenen toplantıda İstanbul OKAN Üniversitesi M.Y.O.Müdürü Prof. Dr. Ali Kahriman, Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa BAKLAN ve Mannheim İşletme ve Yönetici Özel Yüksek Okulu kurucu üyesi ve başkanı Prof. Dr. Franz Egle, işbir­liği sözleşmesi imzaladılar.
Törende konuşma yapan Mustafa BAKLAN, Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü 'nün özellikle eğitim ve istihdam, bilim ve araştırma alalarında işbirliği yoluyla, Almanlarla Almanya'da yaşayan Türkler arasındaki karşılıklı işbirliği ve anlayışı teşvik etmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Enstitünün Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ve bilim Trbet alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesini de amaçladığını vurgulayan BAKLAN, ''Mannheim şehrinin Türkiye'nin çeşitli şehirleriyle kardeş şehir ilişkileri kurması için gerekli çalışmalar da hedeflerimiz arasındadır. Enstitümüz işadamları, Yüksekokul, Meslek okulları, iş ajansları, iş bulma kurumları, Meslek Odaları ve DTI'nin amaç ve hedeflerine uyan tüm kurum ve derneklerden oluşan bir iletişim ve işbirliği ağı oluşturmayı hedeflemektedir.

Eğitim danışmanlığı ve uluslararası değişim programı Mannheim şehri göçmenler sorumlusu ve Türkiye kökenli derneklerin işbirliği ile hazırlanacak bil­gilendirme toplantılarında Alman eğitim sisteminin yapısı ve olanakları Türk velilerine tanıtılacaktır.'' dedi.

Meslek eğitimi veya yüksek okul eğitimi sırasında da öğrencilere yüksek düzeyli danışma olanakları sunulacağını ifade eden BAKLAN, ''Böylece öğrenimlerinin yarım kalması önlenebilir. Enstitümüz, maddi olanakları çer­çevesinde, Almanlarla Türklerin anlaşmalarını ve aralarındaki bilgi akşını sağlayacak her konuyu des­teklemektedir.'' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Egle'de Enstitünün yapısını şöyle anlattı: ''Enstitümüz, göç, uyum ve eğitimi teşvik konularında akademik araştırmalar yapmak amacıyla çeşitli eğitim gezileri, toplantılar ve seminerler düzenleyerek hedeflerini gerçekleştirmeye çalışacaktır. Uluslararası eğitim ve yüksek okullar arası değişmeli programlarının kurulmasına büyük bir ağırlık verilmektedir. Çifte diplomaların elde edilmesi, veya partner ülkede staj yapma olanaklarını yaratmakta bu program­lara dahildir. Bu hedeflere ulaşabilmek için DTI Avrupa projelerinde ve çift dil üzeri inisiyatifler de yer alacaktır. Türkiye'nin anahtar rolünden dolayı, uzak doğu ve kuzey Afrika projeleri de bunlara dahil olmaktadır.''

Toplantıya T.C. Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen'in yanı sıra çok sayıda Türk ve Alman işadamı katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.