365 Gün Eğitimin Merkezi www.egitim365.com

Yerelden Cambridge ve NASA'ya projesi kampında sertifikalar verildi

KAMP-YAZ OKULU

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın desteklediği, yürütücülüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyelerinin oluşturduğu Eğitim Araştırmaları Birliği (EAB)'nin yaptığı "Yerelden Cambridge ve NASA'ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme" adlı projenin kampı tamamlandı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın desteklediği, yürütücülüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyelerinin oluşturduğu Eğitim Araştırmaları Birliği (EAB)'nin yaptığı "Yerelden Cambridge ve NASA'ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme" adlı projenin kampı tamamlandı. Kamp sonunda sertifika töreni, Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda düzenlendi. 10'u engelli öğrenci, 30'u dar gelirli aile çocuğu, 5'i Van depremi sebebiyle Çanakkale'ye göç etmiş ailelerin çocukları, 22'si yatılı ilköğretim bölge okullarıyla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kalan çocuklar ve 13'ü Roman öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrencinin bulunduğu projenin sertifika törenine Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale Vali Vekili Bahir Altunkaya, Belediye Başkan Vekili Oğuz Teoman, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenci velileri katıldı.
Törende konuşan Rektör Laçiner, projenin ülkenin en değerli hazinesi olan çocukları doğru bir şekilde işleyebilmek adına oldukça önemli olduğunu söyledi. Laçiner, "Çanakkale'de bir üniversite değil de Çanakkale'nin üniversitesi olmaya çalışıyoruz. İnsanımıza ve çocuklarımıza dokunan, gönüllüğe dayalı projelerin sayısı bu yıldan itibaren daha da artacak. Projeye katılan öğrenciler, artan özgüvenleri sayesinde ziyaret ettikleri makamlardaki Betmatik görevleri bir nesil sonra kendilerinin ifa edecek olmalarını net bir şekilde anladı." dedi.

Milletvekili Daniş ise projeye katılan bütün öğrencilerin, kendi okullarında bir hareket başlatacağına inandığını belirttiği konuşmasında, çocuklara fırsatlar tanımanın önemine değindi. Daniş, şu tavsiyelerde bulundu. "Dünyada ve ülkemizde önümüzde engeller olabilir, dezavantajlar olabilir. Bu ülkenin bir adım öne çıkmış insanları, bunun farkında olunması gerektiğini bugün bu projeyle ortaya koymuştur. Projeye katılan 80 çocuğumuz başta olmak üzere hem Çanakkale'nin hem ülkemizin, belki de bütün dünyanın gelecekte yüzünü ağartacak, insanlığa olumlu şeyler katacak kişiler olacaklardır."

Vali Vekili Altunkaya da il dışında olması sebebiyle programa katılamayan Vali Güngör Azim Tuna'nın bu projeyi önemsediğini ve büyük emeği olduğunu dile getirdi. Projeyle birlikte çocukların hayata bakış açılarının değişmesine fırsat sunulduğunu belirten Altunkaya, bunun başlangıç olmasını, her kurumun kendi alt projesini geliştirmesi suretiyle diğer çocukların da yetiştirilmesine vesile olmasını arzuladığını belirtti.

Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayanlara teşekkür belgeleri, katılan öğrencilere ise sertifikaları takdim edildi. Projenin paydaşları arasında Çanakkale Valiliği, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, ÇOMÜ ile Çanakkale Şairler ve Yazarlar Derneği yer alıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.