365 Gün Eğitimin Merkezi www.egitim365.com

ÖYP Esasları değiştirildi

GÜNCEL

YÖK, araştırma görevlilerine lisansüstü eğitim yaptırmak suretiyle öğretim üyesi yetiştirilmesine ilişkin hazırlanan mevzuatta değişiklik yaptı.

YÖK'ün Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı'nın (ÖYP) esaslarında yaptığı değişiklikle, programa yerleştirmede dikkate alınan puan hesaplamasında ALES'in etkisi artırılırken, lisans genel not ortalamasının etkisi azaltıldı.


Konuya ilişkin açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ÖYP'nin akademik kariyer planlayan, bilim insanı olmak için yola çıkan gençlere istedikleri yerlerde olma ve yarışa eşit şekilde katılma Betist imkanı sağlayan bir proje olduğunu ifade etti.Ucuz Sex Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın.


Belirlenen objektif kurallara göre herkesin şeffaf bir şekilde yarışın içinde yer alabildiğini belirten Çetinsaya, bununla birlikte ÖYP'nin özellikle yeni kurulan üniversitelerin nitelikli akademisyen ihtiyacını da karşılamaya dönük bir proje olduğunu söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.