365 Gün Eğitimin Merkezi www.egitim365.com

Mesleki eğitimin, ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak

GÜNCEL

Bakan Dinçer, ''Mesleki eğitimin, ekonomik kalkınmaya ve sosyal içeriğin artırılmasına katkı sağlayacağını'' belirterek, ''Ulusal düzeyde gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi ve kalkınmanın sağlanması için odak, mesleki eğitimdir'' diye konuştu.

3. Uluslararası Teknik ve Mesleki Eğitim Kongresi’nde konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''UNESCO, toplantıda dünyadaki mesleki eğitim ve öğretim alanındaki uygulamaları gözden geçirerek, gelecekle alakalı uygulamalara ilişkin ön hazırlık ve strateji belgesi ortaya koydu'' diye konuştu.
Kongrenin ''son yıllarda mesleki eğitim konusunda yapılan en önemli toplantılardan biri'' olduğuna vurgu yapan Bakan Dinçer, 39 ülkenin üst düzey katılımının sağlandığına dikkati çekti. Bakan Dinçer, kongrenin sonunda yayımlanan ortak deklarasyonun içeriğini de şöyle özetledi:

''İş gücü piyasası, çok hızlı değişiyor. Bununla beraber teknoloji ve bilişim alanındaki gelişmeler, hem çalışma hayatını, hem de ekonomik ve sosyal hayatı etkiliyor. Dolayısıyla gelecekte ihtiyaç duyulacak beşeri bilgi ve yetenekler farklılaşıyor. Günümüzde mesleki eğitim; değişen teknoloji ve çalışma hayatı karşısında yetiştireceğimiz insanların bilgi ve yeteneklerini değiştirmeye mecbur bırakıyor. Mesleki eğitim alanında dünya genelinde Neyine eksiklik söz konusu ve hızlı bir değişime ihtiyaç var.''

Meslek tanımlamalarındaki değişim

Bakan Dinçer, ''Meslek sınırlarının artık eskisi gibi katı çizgilerle çizilmediğini, meslek tanımlamalarının artık giderek daha geçirgen nitelikler taşıdığını'' vurgulayarak, ''Torna eğitimi alan bir kişinin belki aynı zamanda yabancı dil eğitimini de bir arada götürmesi gerekiyor'' dedi.

Mesleki eğitimin piyasadaki ortakları çoğaltmaya yönelmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Dinçer, ''Ancak piyasa aktörlerinin çoğaltılması ile piyasanın ihtiyaçlarına cevap verecek insanlar yetiştirilebilir'' dedi. Bakan Dinçer, ''Mesleki eğitimin, ekonomik kalkınmaya ve sosyal içeriğin artırılmasına katkı sağlayacağını'' belirterek, ''Ulusal düzeyde gelir dağılımındaki dengesizliklerin giderilmesi ve kalkınmanın sağlanması için odak, mesleki eğitimdir'' diye konuştu.
UNESCO tarafından anılan kongre kapsamında; Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), İktisadi İş Birliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD), Dünya Bankası (WB), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile Avrupa Eğitim Kuruluşu (ETF) gibi mesleki ve teknik eğitim alanında etkin olan kuruluşlar bir araya geliyor.
 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.