365 Gün Eğitimin Merkezi www.egitim365.com

Bu da Kürtçe matematik kitabı.

GÜNCEL

Kürtçe yazdığı matematik kitabını basına tanıtan Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Soyvural kitapta konu anlatımlı, çözümlü sorular, test ve sözlük kısımlarının olduğunu dile getirdi.

Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen Soyvural, 2003 yılında hazırlamaya karar verdiği ancak imkansızlar sebebiyle ertelediği Kürtçe matematik kitabını, Hakkari Üniversitesi'ne atandıktan sonra Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli'nin teşvik ve desteğiyle 6 ay önce yazmaya başladığını söyledi.
 
Soyvural, ''Matematik'a Kurdi'' ismini verdiği 165 sayfalık kitabında temel kavramlar, sayı sistemleri, bölme ve bölünebilme kuralları, rasyonel sayılar, basit eşitsizlik ve mutlak Retrobet değer gibi YGS'nin giriş konularına yer verdiğini belirtti.
 
Kitapta konu anlatımlı, çözümlü sorular, test ve sözlük kısımlarının olduğunu dile getiren Soyvural, imkanlar dahilinde gelecekte matematiğin diğer tüm konularını kitaplaştırmak istediğini vurguladı.
 
Soyvural, Hakkari Üniversitesi'nin matbaasında bin adet basılan kitabı, Türkiye ve Irak'ın kuzeyindeki üniversiteler, bakanlıklar, siyasi parti liderleri ve yazarlara göndereceklerini kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.