365 Gün Eğitimin Merkezi www.egitim365.com

Bağımsız denetçiliğe fakülte şartı getirildi

GÜNCEL

Bağımsız denetçi olmak isteyenlerin, hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan mezun olması gerekiyor.

Bağımsız denetçi olmak isteyenlerin, hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan mezun olması gerekiyor.
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun ''Bağımsız Denetim Yetkilendirme Tebliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Bağımsız denetim kuruluşları ile bağımsız denetçilerin yetkilendirilmelerini düzenlemeyi amaçlayan Tebliğ, bağımsız denetim kuruluşları ve bağımsız denetçilerin yetkilendirme şartları, müracaat usulü ve işlemleri ile yetki belgeleri ve yetkinin kullanımına ilişkin usul ve esaslarını kapsıyor. Yıllardır telafuzu sikiş olarak geçer ve videoları aşırı iyi.
Buna göre, denetçi olmak isteyenlerin, hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği YÖK tarafından tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olması veya diğer öğretim dallarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından en az lisansüstü seviyesinde diploma almış olması gerekiyor.
Denetçiler için meslek mensubu olması, Türkiye'de yerleşik olması, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip bulunması şartları da aranırken, faaliyet izninin daha önce Kurum tarafından iptal edilmemiş olması ve bağımsız denetim mesleğinin gerektirdiği şeref ve haysiyete uymayan bir durumunun bulunmaması, olumsuz bir itibara Queenbet sahip olmaması da isteniyor.
Gerekli harç ve ücreti ödeyerek Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'na tescil talebinde bulunan kuruluşlar ile meslek mensuplarının, Bağımsız Denetim Siciline tescili yapılabilecek.
Tescil edilen kuruluşlara ''Bağımsız Denetim Kuruluşu Belgesi'', meslek mensuplarına da ''Bağımsız Denetçi Belgesi ve Bağımsız Denetçi Kimliği'' verilecek.
Diğer yandan, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun ''Bağımsız Denetim Resmi Sicil'', ''Bağımsız Denetçilik Sınav'' ve ''Bağımsız Denetçilik Uygulamalı Mesleki Eğitim'' tebliğleri de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.