365 Gün Eğitimin Merkezi www.egitim365.com

2012 YGS,LYS yerleştirme sonuçları açıklandı

GÜNCEL

Üniversite adaylarının tercihlerini belirlemeleri doğrultusunda, 2012-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet sitesinden açıklandı.

Yükseköğretime Betmatik sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavları sonuçlarına göre, adayların tercihlerini belirlemeleri doğrultusunda, 2012-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet sitesinden açıklandı.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla 1 Nisan dul kadınlarla sohbet numarası tarihinde yapılan YGS ve 16-17-23-24 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri gerçekleştirildi.

Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerinin 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, bit.ly belirtilen süre içinde başvurmaları gerekiyor.

Yerleştirme sonuçlarına, ÖSYM'nin ''https://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden takip edebilirsiniz.

LYS 2012 TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.